Archief projecten + jaarverslagen

De voorbije jaren liepen verschillende projecten op zijn einde. Het Minderhedenforum deelt graag deze afgeronde projecten, good practices en haar jaarverslagen met andere organisaties en geïnteresseerden.

Jaarverslagen

Changemakers (2012 - 2015)

Met Changemakers wilde het Minderhedenforum werken aan meer diversiteit in overlegfora, besturen en organisaties. Changemakers was drie jaar lang actief in zes Vlaamse regio's 

Doelstellingen:

  1. Drie jaar goede praktijken uitdragen
  2. Aanzetten tot actie
  3. Praktijkverhalen delen

1. Drie jaar goede praktijken uitdragen

Welke lessen haalden we uit 3 jaar praktijk? Uit de lokale ervaringen ontwikkelde het Minderhedenforum een visie op participatie met aandacht voor superdiversiteit.

 > Download onze visietekst 

2. Aanzetten tot actie

Changemakers.be wil aanzetten tot actie. Daarom werkten wij 13 concrete acties uit waarmee je zelf aan de slag kunt.

 > Laat je inspireren en kijk wat jij kan doen!

3. Praktijkverhalen delen

Changemakers.be gaat ook over het delen van ervaringen, verhalen en kennis om anderen te inspirereren. Wat heb je veranderd in je buurt? Welke ervaring heb je over diversiteit in overleg? Welke acties heb je uitgetest? enz.

Meer info

Kathleen Van Den Daele, stafmedewerker Beleidsparticipatie.  

Work up 

Met het project Work-Up boden we individuele werkzoekenden hulp aan bij hun zoektocht naar werk.

De federaties van het Minderhedenforum en de zelforganisaties van het Brussels Platform deden op regionaal niveau aan activering van werkzoekenden. Ze leidden per jaar enkele honderden werkzoekenden naar werk en opleiding en organiseerden infosessies voor werkzoekenden en verenigingen.

De activeringsconsulenten waren actief in zes Vlaamse regio's en bij acht verschillende landelijke verenigingen. Met Work-Up streefden we naar arbeidsbemiddeling op maat van elke werkzoekende met een migratieachtergrond.

Na Work-Up in start het Minderhedenforum in 2017 met een nieuw Tewerkstellingsproject 'Mentor2Work'.

Meer info 

Bij onze stafmedewerkers Werk

 

 

Print deze pagina