website_Tekstballon_pers MF_web_finaal

MET TROTS KONDIGEN WE ONZE NIEUWE DIRECTEUR AAN: LANDRY MAWUNGU!

MET TROTS KONDIGEN WE ONZE NIEUWE DIRECTEUR AAN: LANDRY MAWUNGU!

 

Zoals aangekondigd gaat Wouter Van Bellingen het Integratiepact uitvoeren. Landry Mawungu zal hem opvolgen en wordt de nieuwe directeur vanaf 01 april 2017.


Landry Mawungu (°1989) is de zoon van een Congolese vader en een Belgische moeder, en studeerde Sociologie en Vergelijkende Internationale Politiek aan de K.U.L. Hij deed professionele ervaring op bij diverse NGO’s en was sinds een half jaar aan de slag bij het Minderhedenforum waar hij zich ontfermde over de Brusselwerking. Hij is een geëngageerd pleitbezorger voor de handhaving van mensenrechten wereldwijd en gelooft sterk in de kracht van sociale actie en solidariteit.

Opgegroeid in het Brusselse met wortels in verschillende culturen weet hij als geen ander dat mensen veel meer gemeen hebben dan ze denken. 

Landry Mawungu- directeur Minderhedenforum:
“Door oog te hebben voor wat ons bindt en tegelijk respect te hebben voor elkaars verschillen, kunnen we komen tot een inclusieve maatschappij. Ik koester onze superdiverse maatschappij, en wil streven naar een correcte beeldvorming van personen met een migratieachtergrond. Want de manier waarop we naar elkaar kijken bepaalt onze realiteit."

Huseyin Aydinli – Voorzitter Minderhedenforum:
"Landry is de geknipte persoon voor deze job, wij geloven er zeer sterk in dat hij deze uitdaging tot een goed eind zal brengen. We hebben bewust gekozen voor zijn dynamische, hands-on mentaliteit. Alsook willen we een sterk signaal de wereld insturen; wij geloven in jongeren en in de toekomst. Jongeren verdienen een volwaardige plaats aan de onderhandelingstafel want zullen de toekomst vorm geven."

Print deze pagina
Terug naar het overzicht