website_Tekstballon_pers

Superdiversiteit op de werkvloer; van droom naar realiteit?

 Persbericht 29 juni 2020

 

 

Superdiversiteit op de werkvloer; van droom naar realiteit?

 

57 CEO's van grote en kleine bedrijven in de regio Antwerpen-Waasland willen meer diversiteit op de werkvloer, dat liet de regionale werking van Voka vandaag weten via verschillende kanalen. Ze hebben daarvoor een charter ondertekend om meer mensen met een migratieachtergrond aan te werven..

We zijn blij te horen dat er bedrijven zijn die het voortouw nemen in het Antwerpse om werk te maken van diversiteit op de werkvloer. Het is alle hens aan dek. Vlaanderen scoort slecht wat de tewerkstelling van mensen met een migratieachtergrond betreft.” zegt Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum.

Het Minderhedenforum vindt zo’n charter  een goede start en benadrukt dat opleiding voor CEO’s en HR een begin is. Volgens ons mag het echter niet stoppen bij vormingen, maar moet het ook worden omgezet in krachtdadig en innovatief HR-beleid. “Werken aan inclusieve ondernemingen gebeurt niet halfslachtig, maar met een openheid om discriminatie op de werkvloer aan te pakken, een openheid naar de nodige taalverwerving op de werkvloer en een openheid om positieve acties in te zetten zoals voorbehouden (stage)plaatsen en opleidingsprogramma’s. En met een duidelijk oog op vooruitgang door gebruik van o.a. streefcijfers of slimme quota” aldus Landry Mawungu. 

 

Het Minderhedenforum roept alle bedrijven op om een inhaalbeweging te maken, maar ook de overheid. “Iedereen dient verantwoordelijkheid op te nemen om onze arbeidsmarkt inclusiever te maken. Sommige bedrijven nemen hierin al het voortouw. De overheid dient ook haar steentje bij te dragen door discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken door proactieve praktijktesten ” eindigt Landry Mawungu, directeur van Minderhedenforum.

 

Terug naar het overzicht