website_Tekstballon_pers

Stem op onze advertentie voor De Standaard Solidariteitsprijs

Het Minderhedenforum is genomineerd voor de Solidariteitsprijs van De Standaard. Je kan stemmen op onze advertentie via de app van De Standaard. De organisatie met de meeste stemmen, wint gratis advertentieruimte in de krant. Help je ons mee om meer aandacht te genereren voor een sterkere maatschappelijke positie van mensen met een migratieachtergrond?

Het Minderhedenforum, een koepelorganisatie met 19 lidorganisaties en deskundigen die samen meer dan 1800 etnisch-culturele zelforganisaties ondersteunen,  streeft naar de gelijkwaardige maatschappelijke deelname van mensen met een migratieachtergrond in Vlaanderen en in Brussel. De strijd tegen racisme en discriminatie krijgt hierbij een centrale plaats. Het Minderhedenforum fungeert in deze beweging als belangenbehartiger en spreekbuis.  Want ze wil beleidsmakers op verschillende niveaus informeren, overtuigen en impact op het beleid verwerven, op weg naar een rechtvaardige, democratische en solidaire samenleving.

 

Onze adverentie werd gemaakt door het communicatiebureau Noticed:

 

Noticed Communicatiebureau uit Lier

Noem ze maar gerust de nuchtere jongens. En meisjes! Bij Noticed houden ze niet van te veel gedoe, en zeker niet van te veel bullshit. En dat zie je ook aan hun commu­nicatie. Rechtlijnige boodschappen, zonder veel doekjes errond. Want in de rest geloven ze niet. Ook awards of wedstrijden laten ze daarom liever aan hen voorbijgaan, maar omdat het thema iedereen aanbelangt, ook hen, maakten ze voor Het Minderhedenforum graag een uitzondering.

Noticed ontstond in 2007 uit een gebrek aan be­taalbare communicatie. En dat zijn ze jaren later nog steeds niet vergeten. Zo werken ze liever door in plaats van te goochelen met dure marketingtermen. Dus meer realiseren in minder tijd, met als gevolg meer werk voor minder geld. Hell yes!

Ze gaan voor lange relaties waar een goede eer­ste indruk enkel versterkt wordt door hun werk na­dien. Geen flirtjes, latrelaties of onenightstands voor hen. Nee, Noticed trekt resoluut de kaart van de serieuze aanpak. 

Tenslotte doen ze bij Noticed enkel waar ze goed in zijn: in­formeren, inspireren, creëren en produceren.

Niets meer, niets minder. Zo hoort dat.

 

OVER ONZE ADVERTENTIE

"In de realiteit is de puntenverdeling anders."

Buitenlandse namen scoren slechter dan Vlaamse namen in onze samenleving. Zo krijg je met een niet-Europese naam van 2 op 5 verhuurders een afwijzing en moet je als schoolverlater dubbel zo vaak solliciteren om uitgenodigd te worden voor een jobinterview. Dit is discriminatie. De spelregels moeten voor iedereen hetzelfde zijn.

Stel de mens centraal, niet zijn afkomst.

Via het bordspel SCRABBLE waarbij namen van mensen met een migratieachtergrond minder punten krijgen dan autochtone namen, vragen we aandacht voor een sterkere maatschappelijke positie van mensen met een migratieachtergrond.

 

 

DOWNLOAD DE APP EN BRENG JE STEM UIT

 

Terug naar het overzicht