website_Tekstballon_pers

Scan4Diversity feestelijk gelanceerd

Brussel 25 juni 2015 - Op woensdag 24 juni 2015 werd Scan4Diversity gelanceerd in het Brusselse Muntpunt. Scan4Diversity is een online platform voor de promotie van activiteiten, georganiseerd door verenigingen die deel uitmaken van federaties van minderhedenorganisaties.

Een website geeft toegang tot praktische informatie en dient als etalage voor het werk van leden en zelforganisaties. Eén van de problemen voor minderhedenorganisaties is de beperkte aandacht die wordt besteed aan hun activiteiten. Deze activiteiten worden dankzij Scan 4 Diversity niet alleen aangekondigd, maar ook gepromoot, gerecenseerd, gedeeld en aangeraden. De website werkt dus als kapstok voor teasers, fotoreportages, tips en beschrijvingen van de evenementen.

De website www.scan4diversity.be, die tijdens de zomer zal beginnen functioneren om vanaf september volledig beschikbaar te worden gemaakt, is een agenda (in samenwerking met Uit in Vlaanderen) met activiteiten van de verschillende minderhedenorganisaties die actief zijn in het Brusselse.

S4D schenkt groot belang aan de gebruiksvriendelijkheid van de website en een gemakkelijke integratie met sociale media. Het resultaat moet intuïtief zijn voor de bezoekers, maar ook voor wie administratieve taken uitvoert of content voor de website en de activiteiten produceert.

S4D wordt op een bijzondere wijze gepromoot: een kijkdoos in de vorm van een houten kist met een verrassende inhoud is vandaag te zien in het Muntpunt. Daarna zal die reizen naar de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vervolgens naar andere locaties.

Voor meer info, contacteer Orlando Verde van FMDO, tel. 0483 595 605.

Print deze pagina
Terug naar het overzicht