website_Tekstballon_pers

Minderhedenforum lanceert Mentor2Work

13 september 2017 - Mentor2Work is een nieuw tewerkstellingsproject van het Minderhedenforum. Voor werkzoekenden met etnisch- culturele achtergrond is het niet altijd eenvoudig een job op niveau te vinden. Ondanks diploma’s en/of relevante ervaring botsen ze in hun zoektocht op heel wat moeilijkheden. Met Mentor2Work wil het Minderhedenforum de slaagkansen van werkzoekenden met een migratieachtergrond vergroten op de arbeidsmarkt. We matchen werkzoekenden aan een vrijwillige mentor om hen te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. Meer info over het project vind je hier.

Het is hoogtijd dat superdiversiteit ook op de werkvloer wordt weerspiegeld. De talenten, competenties en ervaringen van personen met een migratieachtergrond blijven op onze arbeidsmarkt onderbericht, ondergewaardeerd en onderbenut. De potentiële arbeidsreserve van personen met een migratieachtergrond is zeer groot en superdivers qua samenstelling. De cijfers liegen er niet om. Mensen met een niet-EU origine zijn drie keer zo vaak werkloos in tegenstelling tot personen van Belgische herkomst

Het project wil de afstand tussen werkgevers en potentiële medewerkers met een migratieachtergrond verkleinen om zo te komen tot een betere match tussen competenties en talent met een migratieachtergrond en het bedrijfsleven.

Loopt je zoektocht naar werk moeilijk? Wil je graag ondersteuning van een ervaren persoon? Schrijf je gratis in als mentee!

Wil jij graag je beroepskennis en expertise delen? Zin om dat nodige duwtje in de rug te geven aan een werkzoekende? Schrijf je in als mentor! 

 

                                     Mentor to work logo (medium)                                                       

Print deze pagina
Terug naar het overzicht