website_Tekstballon_pers

Federatie UTV lanceert brochures over migratie-erfgoed

Antwerpen 21 mei 2015 - De Unie van Turkse Verenigingen (UTV vzw) heeft een groot erfgoedproject afgesloten in het kader van 50 jaar Turkse migratie naar Vlaanderen en Brussel. De federatie deelt haar ervaringen met andere federaties voor etnisch-culturele minderheden aan de hand van praktische brochures, om goed voor erfgoed te zorgen.

Het erfgoedproject van onze lidorganisatie UTV heet Miras 50. Met een reizende tentoonstelling, een educatief pakket, een documentaire en twee publicaties heeft UTV heel wat mensen in Vlaanderen en Brussel kennis laten maken met het erfgoed van Turkse Vlamingen en Brusselaars.

UTV en de verschillende erfgoedorganisaties die partner waren, willen de verworven ervaringen uit dit project niet verloren laten gaan. Daarom bezorgen ze aan alle federaties twee brochures, die gemaakt zijn in het kader van dit project.

Eén brochure is een neerslag van enkele interviews over de migratie-ervaringen van verschillende mensen. Het is een voorbeeld van wat je met je eigen erfgoed kan doen.
De andere brochure heet ‘10 tips om goed voor je erfgoed te zorgen’ en bevat simpele, maar doeltreffende tips om te zorgen dat je erfgoed niet verloren gaat en gedeeld kan worden met anderen. Achterin deze brochure staan verwijzingen naar organisaties, die je verder kunnen helpen als je rond erfgoed wil werken. 

Als je concrete vragen hebt over wat UTV in dit project gedaan heeft, zal UTV ze graag beantwoorden. Je kan daarvoor contact opnemen met stafmedewerker Fatih Ari.

Wil je de brochures graag ontvangen? Mail naar Liezy Claes, stafmedewerker communicatie van het Minderhedenforum. 

Print deze pagina
Terug naar het overzicht