website_Tekstballon_pers

Code4Future-kamp voor jongeren: Minderhedenforum werkt samen met Codefever

2 november 2017 - CodeFever vzw organiseerde tijdens de herfstvakantie het gratis codeerkamp ‘Code4Future’ voor jongeren van het 5e leerjaar tot en met het 2e middelbaar. Minderhedenforum is een van de partners in Antwerpen. We hebben via onze lidorganisaties en federaties lokaal kinderen/jongeren met een migratieachtergrond kunnen bereiken.

CodeFever wil kinderen op jonge leeftijd al de kans geven om op een leuke manier de nodige kennis en vaardigheden voor de toekomst aan te leren zodat ze later geen digitale analfabeten worden. Onze kinderen zijn namelijk digital natives en users, maar geen creators. 

Stafmedewerker onderwijs en diversiteit van het Minderhedenforum, Luc Van Berlo, heeft ervoor gekozen om verenigingen als Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) en Kilalo in het Code4Future-project te betrekken. Dankzij de samenwerking, konden we gevormde, kwaliteitsvolle monitoren van het PAJ inzetten op de kampen. Het Minderhedenforum heeft als koepelorganisatie samen met haar federaties een goed beeld over de noden van de meer dan 1500 aangesloten verenigingen in Vlaanderen en Brussel. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze achterban er alle belang heeft om haar kinderen/jongeren digitaal te vormen, programmeerkampen passen perfect hierin. Omdat Antwerpen met zijn superdiversiteit deze digitale trein zeker niet missen mag, hebben we besloten drie kampen lokaal te organiseren, waarvan twee in het Stedelijk Lyceum Pastalozzi en één in het avAnt Provinciale Onderwijs.

 Codefever

 

 

Print deze pagina
Terug naar het overzicht