FAQ

Mentor2 What?

Mentor2 What? Alles wat je moet weten over Mentor2Work in 12 vragen.

1.      Wat is Mentor2Work?

Via Mentor2Work wil het Minderhedenforum de afstand tussen werkgevers en potentiële medewerkers met een migratieachtergrond verkleinen. Het doel is om zo tot een betere match te komen tussen competenties en talent van personen met een migratieachtergrond en het bedrijfsleven. Om dit te bereiken, zullen we duo’s van mentoren en mentees vormen.

Dit project kadert in het beleid Focus op Talent van Minister van Werk Philippe Muyters.

 2.      Waarom Mentor2Work?

Het is hoogtijd dat superdiversiteit ook op de werkvloer wordt weerspiegeld. Mensen met een migratieachtergrond botsen ondanks hun talenten en relevante ervaring echter vaak op heel wat drempels in hun zoektocht naar werk.

Mentor2Work wil daarom de afstand tussen personen met een migratieachtergrond en werkgevers verkleinen, via mentoring.

 3.      Ik ben werkzoekend, kan ik een mentee worden?

Ja, als je een werkzoekende bent met een migratieachtergrond. Je zoektocht naar werk verloopt moeizaam en je hebt al heel wat drempels ervaren. Je wil graag hulp van professional met ervaring in de sector waar jij een job in zoekt.

 4.      Kan ik een mentor worden?

Ja, je hebt een goede kennis van de sector en het netwerk waarin je in werkt. Je wilt graag je beroepskennis en expertise delen. En je wilt je maatschappelijk engageren en je coachende vaardigeden versterken. Word dan mentor!

Als mentor adviseer je en versterk je een werkzoekende (mentee) in zijn/haar zoektocht naar werk. Je geeft de mentee het duwtje in de rug dat hij of zij nodig heeft.

5.      Hoe kan ik een mentor/mentee worden?

Laat je gegevens achter via dit contactformulier en wij contacteren jou.

 6.      Mijn regio staat er niet bij, wat moet ik doen?

Momenteel hebben wij een beperkt aantal regio’s waar Mentor2Work door gaat.

 7.      Wat gebeurt er nadat ik me heb ingeschreven? 

De Mentor2Work-coach neemt contact met je op en maakt een afspraak voor een intakegesprek. Na het gesprek gaat de Mentor2Work-coach op zoek naar een matching en wordt een mentee gematched aan een mentor. Dan gaat het traject van start.

8.      Wie is de Mentor2Work-coach?

De Mentor2Work-coach ondersteunt zowel de mentee als de mentor in hun traject.  Deze ondersteuning gebeurt op maat van het duo door een tussentijds opvolgingsgesprek, reflectiemomenten, vormingen rond mentoring en arbeidsmarkt, feedback, etc. te voorzien. Bij vragen of twijfels is de Mentor2Work-coach het eerste aanspreekpunt.

 9.      Hoeveel keer komen een mentor en mentee samen?

De mentor en de mentee komen gedurende 6 maanden, 2 keer per maand samen om de zoektocht naar werk van de mentee te bespreken.

10.     Wat is de bedoeling van de bijeenkomsten tussen mentor en mentee?

Tijdens de bijeenkomsten geeft de mentor feedback over het CV, bespreekt sollicitatiegesprekken, krijgt de mentee tips om een job in de sector te vinden, etc. 

11.     Wanneer is het mentoringtraject gedaan?

Het mentortraject duurt maximum 6 maanden. Afhankelijk van wat de mentor en mentee samen afspreken, kan het vroeger worden stopgezet.

12.      Ik heb nog andere vragen.

Stuur dan een mailtje naar mentor2work@minderhedenforum.be

 

Print deze pagina