website_Tekstballon_pers

Oproep kandidaat genomineerden Emancipatieprijs 2015

Brussel 7 juli 2015 - De Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims vzw (VOEM) is verheugd haar 18de Emancipatieprijs te mogen aankondigen.

De prijs zal voor de 18de keer in een feestelijke sfeer uitgereikt worden aan twee personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt door allochtone en autochtone Vlamingen dichter bij elkaar te brengen en hen hebben geholpen om in solidariteit voor elkaar op te komen.

Dit initiatief speelt een belangrijke rol in het emancipatiestreven van allochtone bevolkingsgroepen, in de toenadering tussen verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen én in het streven naar onderlinge solidariteit en democratie.

De voorbije jaren vielen al heel verschillende mensen en organisaties in de prijzen:

1996-2005 zie website www.voem-vzw.be
2006: Pascale Nicolas, Studentfocus (Antwerpen) en Brussels Gekleurd (Brussel)
2007: Olivia Rutazibwa - Vredescentrum De Stad (Antwerpen) en GC De Rinck (Anderlecht)
2008: KAV Kleurrijk (Antwerpen) en Cross Mundos (Tongeren)
2009: Kif Kif en Dany Neudt (Kif Kif), Al Minara vzw, vzw Adrenaline en Zeynep Göktepe
2010: De stichting Communicatie In Beeld (CIB), Moskee Al-Buraq en het Intercultural Dialogue Platform (IDP).
2011: Hoger Instituut van de Gezinswetenschappen en Ambrosia’s Tafel 
2012: Voormalig Vlaams minister Marino Keulen en Dienst Diversiteit van de stad Turnhout 
2013: Mustafa Harraq (bijblijfconsulent) en An Niyaa Interculturele vereniging 
2014: Bleri Lleshi en DieGem Solidariteit in diversiteit

Kent u een persoon of organisatie die verantwoordelijk is voor een vooruitstrevend project? Of had u graag een persoon of organisatie in de bloemetjes gezet omwille van zijn of haar werk van vele jaren?

Aarzel niet en stel die persoon of organisatie aan ons voor. De kandidaten kunnen in allerlei sectoren (welzijn, onderwijs, cultuur, jeugd, sport, …) actief zijn, zolang hun activiteiten de dialoog tussen verschillende gemeenschappen in Vlaanderen stimuleert.

Alle nominaties kunnen doorgestuurd worden door middel van het nominatieformulier tot uiterlijk vrijdag 30 oktober 2015. De jury bestaat uit 5 vertegenwoordigers van VOEM vzw. De laureaten worden op de uitreiking van de Emancipatieprijs zelf bekend gemaakt. 

De uitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 4 december 2015 in het Stadhuis van Mechelen dus hou alvast deze dag vrij in jullie agenda! Meer info volgt later.

Print deze pagina
Terug naar het overzicht