Minderhedenforum logo
RSS        home        contact          zoek       

web_broodkruimelU bent hier: beleid > diversiteit
 
Werking
_____________________
 

Om etnisch-culturele minderheden evenredig te laten participeren en dus samenleven in diversiteit mogelijk te maken, is een sterk en samenhangend algemeen kader nodig. Het Minderhedenforum vindt het hoog tijd dat Vlaanderen een volwaardig diversiteitsbeleid op poten zet.

 
Achtergronden
_____________________
 

regionale verkiezingen 2009

In de aanloop naar de Vlaamse en Brusselse parlements-verkiezingen in juni 2009 publiceert het Minderhedenforum een memorandum met prioriteiten voor de volgende legislatuur. Ontdek de aanbevelingen die we doen om interculturaliteit en gelijke kansen in 2009 en daarna te realiseren.
lees het Vlaamse memorandum
lees het Brusselse memorandum


Allochtone verenigingen en diversiteit

Wat zijn zelforganisaties? Wat is de meerwaarde van het allochtone middenveld? En welke rol hebben allochtone organisaties te spelen in het diversiteitsbeleid?

lees meer

Federale verkiezingen

Wat zijn onze prioriteiten voor de nieuwe federale regering? Wat beloofden de partijen tijdens de verkiezingsperiode en wat staat er in de formateursnota?

lees meer

Inspraak van etnisch-culturele minderheden
Goed beleid is gestoeld op actieve betrokkenheid en inspraak van relevante stakeholders of betrokkenen. Deze inspraak moet vorm krijgen op drie niveaus: in de politiek, in het middenveld en via adviesraden.

lees meer

Federaal Impulsfonds
Ten minste een deel van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid (FIM) zou moeten voorbehouden worden voor de zelforganisaties en federaties van etnisch-culterele minderheden.
lees meer

contacteer de cel algemeen beleid voor meer informatie

 
Publicaties
_____________________
 
 
Nieuws                                       
_____________________
 
Reactie Minderhedenforum op verkiezingsoverwinning Barack Obama
05/11/2008 - De verpletterende overwinning van Barack Obama in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is ook voor etnisch-culturele minderheden in ons land een opsteker van formaat. Dat een zoon van een migrant het zo ver kan schoppen in 's werelds machtigste land smaakt ook voor de migranten en hun nakomelingen in België als een symbolische overwinning. Dat Obama de zware taak wacht om te bewijzen dat hij dit massale vertrouwen waard was, kan de pret niet bederven.
lees meer
 
Hol het Federaal Impulsfonds niet uit
11/07/2008 - Meer dan 350 personen en een honderdtal organisaties uit Brussel, Vlaanderen en Walonië werden op 10 juli gemobiliseerd als verzet tegen de afslanking van het Federaal Impulsfonds voor het Migrantenbeleid (FIM). Zij vragen nog dit jaar een dringende oplossing.
lees meer
 
en verder ...