website_Tekstballon_pers

algemeen >

Meertalige diversiteit als meerwaarde voor het onderwijs [opiniestuk]

27 november 2017

Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum schreef een opiniestuk over meertaligheid in het onderwijs. Het GO! neemt een moedige beslissing om resoluut te kiezen voor een positieve aanpak van meertaligheid. Hij hoopt dat andere onderwijsnetten dezelfde richting uitgaan.

Meer lezen

Minderhedenforum veroordeelt de haatbetoging tegen Roma in Gent

27 november 2017 

In Gent heeft een groep van 250 betogers zondagavond betoogd tegen de Roma. De aanleiding voor de betoging is de heisa van twee weken terug waarbij twee Roma families een pand hebben gekraakt. “2,5 uur lang hebben deze betogers haatdragende boodschappen gescandeerd over een hele bevolkingsgroep, de Roma. Dit is ontoelaatbaar en zelfs strafbaar”, reageert Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum. 

Meer lezen

Minderhedenforum reageert op onderzoek over Belgen met Subsaharaanse roots

22 november 2017

Personen met Subsaharaanse origine worden sterk getroffen door discriminatie en racisme, dat stelt het nieuw onderzoek vast van de Koning Boudewijnstichting. Uit het onderzoek blijkt dat zes op tien personen met Subsharaanse origine in ons land een diploma hoger onderwijs hebben, maar ze vier keer meer met werkloosheid geconfronteerd worden dan de gemiddelde Belg met een witte huidskleur. De resultaten verbazen ons niet.

Meer lezen