définition de médecine d’osteopathic http://pharmaciefr.org/ trousse de médecin Michael kors
pers mf

algemeen >

Minderhedenforum reageert op getuigenis over racisme van Belg met Aziatische roots

13 juli 2017

Nummer 29? Of is het nummer 19? Op deze manier werd Tae-Yoon Michielsen onthaalt in een bedrijf voor een werkopdracht. Hij zette zijn verhaal op Twitter en ondertussen is het al duizenden keren gedeeld. Voor het Minderhedenforum is deze getuigenis geen alleenstaand geval. Racisme tegenover mensen van Aziatische origine bestaat, ook al blijft het onder de radar. 

Meer lezen

Historische doorbraak: Mystery calls op de Brusselse arbeidsmarkt goedgekeurd

6 juli 2017

Vandaag kondigt Brussels Minister van Werk, Didier Gosuin (Défi) en Brussels staatssecretaris van Gelijke Kansen, Bianca Debaets (CD&V) aan dat mystery calls tegen discriminatie op de arbeidsmarkt zijn goedgekeurd op de ministerraad. Voor het Minderhedenforum is dit een overwinning voor de jarenlange strijd tegen discriminatie op de arbeidsmarkt. 

Meer lezen

Hoe zit het met de resolutie rond discriminatie op de arbeidsmarkt?

4 juli 2017

Gisteren blies de federale resolutie rond discriminatie op de arbeidsmarkt twee kaarsjes uit. Praktijktesten Nu, een actieplatform van negen middenveldorganisaties waaronder het Minderhedenforum, maakt vandaag de balans op. Praktijktesten Nu stelt vast dat de regering met de uitvoering van de federale resolutie in gebreke blijft. Van de dertien artikels uit de resolutie is er nog geen enkele volledig uitgevoerd. De voorgeschreven zelfregulering door sociale partners kwam er niet. Tijd om over te schakelen op het B-plan die de resolutie voorziet.

Meer lezen