website_Tekstballon_pers

algemeen >

Mystery calls door dienstenchequesector biedt onvoldoende garanties

18 oktober 2017

Woensdag 18 oktober maakte Federgon, andere werkgeversorganisaties en de VVSG bekend dat er een nieuwe vzw is opgericht die mystery calls zal uitvoeren bij dienstenchequebedrijven. Dit valt onder de uitvoering van het actieplan dat met Vlaams Minister van Werk, Philippe Muyters (N-VA) werd afgesproken. ‘Hoewel we het goed vinden dat het probleem van discriminatie erkend wordt, biedt eenzijdige zelfregulering door een werkgeverskoepel onvoldoende garanties. De rol van de overheid blijft ondermaats, terwijl het hier toch gaat over een goed gesubsidieerde sector’, aldus Landry Mawungu directeur van het Minderhedenforum.

Meer lezen

De wet tegen discriminatie helpt amper tegen discriminatie

4 oktober 2017

De anti-discriminatiewet blies dit jaar tien kaarsjes uit. Maar geen reden tot juichen. Vandaag ligt na
tien jaar eindelijk het evaluatieverslag in het parlement. çavaria, Minderhedenforum, GRIP, Vrouwenraad vzw, Netwerk tegen Armoede en Praktijktesten Nu rekenen op de politieke wil voor de noodzakelijke bijsturingen. Nu de evaluatie op tafel ligt, moeten ook de belangenbehartigers van de slachtoffers van discriminatie mee aan tafel kunnen schuiven en eindelijk gehoord worden

Meer lezen

Vlaamse erfgoedsector wint 'Gouden Woonwagen'

2 oktober 2017 

Minderhedenforum reikt tweejaarlijks een prijs uit aan een persoon of een organisatie die zich op een positieve manier inzet voor woonwagenbewoners. Dit jaar gaat de Gouden Woonwagen naar de Vlaamse erfgoedsector. “Door samen met de woonwagenbewoners op zoek te gaan naar hun achtergrond, geschiedenis en cultuur geeft de Vlaamse erfgoedsector deze mensen een zichtbare identiteit, een plek in onze maatschappij”, aldus Landry Mawungu, directeur van het Minderhedenforum. 

Meer lezen