définition de médecine d’osteopathic http://pharmaciefr.org/ trousse de médecin Michael kors
pers mf

algemeen >

Decreet Dienstencheques gaat niet ver genoeg

28 juni 2017

Vandaag stemt het Vlaams Parlement een decreet dat komaf zou moeten maken met discriminatie in de dienstenchequesector. Minderhedenforum, ABVV, ACV en ACLVB roepen alle parlementairen op om het decreet te amenderen en een wettelijk kader te voorzien voor de inspectie! Nu wil Vlaams Minister van Werk, Philippe Muyters (N-VA) discriminatie laten controleren via mystery calling uitgevoerd in opdracht van de werkgeversorganisaties. Eenzijdige zelfregulering door een werkgeverskoepel biedt onvoldoende garanties. De rol van de overheid blijft ondermaats, terwijl het hier toch gaat over een goed gesubsidieerde sector. 

 

Meer lezen

Meer diversiteit nodig binnen lokale besturen

13 juni 2017

De Commissie Diversiteit van de SERV heeft een advies uitgebracht over het diversiteitsbeleid in lokale besturen. Het Minderhedenforum heeft een belangrijke insteek gedaan. Zo goed als al onze aanbevelingen zijn opgenomen. Enkel onze aanbevelingen rond overheidsopdrachten werden niet geaccepteerd. Lees hier onze volledige nota en het advies.

 

 

Meer lezen

Geef Brusselaars het signaal dat we discriminatie op de woonmarkt niet tolereren!

7 juni 2017 

Onderzoek van de Universiteit Gent vandaag toont aan dat 1 op 3 Brusselse immomakelaars ingaat op een vraag om te discrimineren. En zelfs 44% bij mannen met een Maghrebijnse naam. Minister van Huisvesting Frémault (CDH) lanceert als reactie een actieplan dat inzet op campagnes, sensibilisering en vorming van immomakelaars. Een gemiste kans, vind het Minderhedenforum. Nu Brussel bevoegd werd voor de volledige huurwetgeving, moet ze haar wooninspectie de nodige instrumenten in handen geven. Praktijktesten en mystery calling kunnen de wijd verspreide discriminatie opsporen en sanctioneren.

Meer lezen