Minderhedenforum logo
RSS        home        contact          zoek       

web_broodkruimelU bent hier: jobs > activering
 
Inschakeling van allochtone werkzoekenden

Het Minderhedenforum doet aan activering onder de noemer ‘Work Up’. De lidorganisaties van het Minderhedenforum en het Brussels Platform leiden per jaar enkele honderden werkzoekenden toe naar werk en opleiding.

Vlaanderen

De activeringsconsulenten zijn actief in zes Vlaamse regio's en bij acht verschillende landelijke verenigingen. Ze streven naar een arbeidsbemiddeling op maat van elke allochtone werkzoekende en dit door (extra) ondersteuning te bieden aan allochtone werkzoekenden die niet zelfstandig aan de slag raken.

Brussel

Naar Vlaams voorbeeld heeft Brussel een proefproject met één toeleider. Het inschakelingsproject wordt gedragen door het Brussels Platform, een samenwerkingsverband van 36 Brusselse zelforganisaties. Ze willen zo iets doen aan de werkloosheid in het hoofdstedelijk gewest.

 
Verblijf en Werken
Kan een persoon op basis van zijn/haar verblijfsdocument werken? Deze site geeft u een concreet antwoord op de vraag of betrokkene mag werken, of hij/zij (beroeps)opleidingen kan volgen, in aanmerking komt voor tewerkstellingsmaatregelen en werkloosheidsuitkeringen, en welke de daartoe te volgen weg is.
bezoek de site
 
 
Contactgegevens activeringsconsulenten

Werkzoekenden en intermediaire organisaties kunnen contact opnemen met de activeringsconsulent of toeleiders in hun buurt.

bekijk de contactgegevens