Minderhedenforum logo
RSS        home        contact          zoek       

web_broodkruimelU bent hier: het forum >Changemakers
 
Changemakersproject
 

In een notendop

Het Changemakersproject zet koers op meer etnisch-culture diversiteit in de participatiefora. Door minderheden vormingstrajecten op maat aan te bieden. Vormingplus is een belangrijke partner in het project.

Contacteer onze medewerkers in jouw buurt.

 

 

 

 
 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Integratiefonds. europa.eu

 

 

 

Changemakers maken beleid

Schrijf je nu in

 

Changemakers geven kleur

Je kan er niet naast kijken: onze samenleving verandert van kleur. De diversiteit kan je niet meer wegdenken uit de straten of pleinen.

Etnisch-culturele minderheden vinden de weg niet altijd naar plekken die de samenleving vormgeven. Denk maar aan het parlement of de gemeenteraad. Maar ook oudercomités of sportraden blinken niet altijd uit in kleur of diversiteit.

Het Changemakersproject van het Minderhedenforum wil daar verandering in brengen. Met wie, hoe en waarom we dat precies doen, vertellen we je nu.

Wie hebben we voor ogen?

Wij zoeken etnisch-culturele minderheden die zelf dingen in beweging willen zetten. Hierbij denken we vooral aan derdelanders (niet EU nieuwkomers die maximum vijf jaar in België verblijven). Die groep mensen zijn de changemakers.

Waarom?

Waarom vinden we dat mensen uit elke hoek van de stad of gemeente moeten kunnen deelnemen aan belangrijke overlegstructuren?  Door iedereen te betrekken bij het overleg hou je rekening met ieders gevoeligheden en staan mensen als één man achter het beleid.Lees meer

Hoe pakken we het aan

De aansluiting tussen minderheden en participatieorganen loopt moeizaam. Afgezien van de culturele weerstanden die er misschien zijn, heeft dat ook te maken met bepaalde noden van etnisch-culturele minderheden zelf. Daar gaan we mee aan de slag.

Conctacteer Minderhedenforum

Het Changemakersproject prikkelt je? Dan contacteer je één van onze medewerkers in jouw buurt. Samen bekijken jullie de mogelijkheden.