Minderhedenforum logo
RSS        home        contact          zoek       

web_broodkruimelU bent hier: het forum > doe mee
 
Deelnemen aan de werking van het Minderhedenforum
Via beleidsgericht werk komt het Minderhedenforum op voor etnisch-culturele minderheden. Het probeert de barrières in onder meer het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in de beeldvorming te bestrijden. U kan op allerlei manieren participeren aan de werking van het forum.
 

Kom naar onze activiteiten

Het Minderhedenforum organiseert regelmatig open activiteiten waar alle geïnteresseerden en sympathisanten welkom zijn. Een overzicht van komende activiteiten vindt u hier. Blijf up-to-date via onze nieuwsbrief.

In de Brusselwerking van het Minderhedenforum

Brusselse verenigingen van etnisch-culturele minderheden en geëngageerde individuen met diverse roots kunnen toetreden tot het Brussels Platform. Het Brussels Platform volgt met kritische blik het beleid in Brussel op, vooral dit van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Daarnaast omvat de Brusselwerk een luik Empowerment, waarbij vormingen en kennisuitwisselingen op maat van geëngageerde individuen in een etnisch diverse talentenpool plaatsvinden.

lees meer

In het jongerennetwerk van het forum
Minderhedenforum.NET is het jongerennetwerk van het Minderhedenforum. Het brengt beloftevolle jongeren met interculturele roots uit heel Vlaanderen en Brussel samen. Via de werking van het Minderhedenforum en de Vlaamse Jeugdraad krijgen deze jongeren inspraak in het beleid op het vlak van onderwijs, werk,.... Via Minderhedenforum.NET kunnen ze ook hun talenten ontwikkelen en hun netwerk uitbreiden.

lees meer

In de lokale overlegplatforms onderwijs

De Lokale Overlegplatforms brengen op lokaal niveau alle betrokkenen bij onderwijs samen om samen te werken aan gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen. Ook de verenigingen van etnisch-culturele minderheden zijn hierin vertegenwoordigd. Het Minderhedenforum is steeds op zoek naar vertegenwoordigers van etnisch-culturele minderheden om deel te nemen aan deze LOPs.

lees meer

In de overlegstructuren in het Brussels Gewest

Het Minderhedenforum zoekt mondige nederlandstalige Brusselaars uit etnisch-culturele minderheden om te zetelen in Nederlandstalige overlegstructuren in Brussel. We bieden u een vormingspakket en breiden uw netwerk uit.
lees meer