Minderhedenforum logo
RSS        home        contact          zoek       

web_broodkruimelU bent hier: verenigingen > zoekertjes
 
 

Het Minderhedenforum verdeelt socio-culturele informatie van, voor en door etnisch-culturele minderheden

 

kondig uw activiteit aan

 

 
 
Gentse Universiteit strijdt tegen diabetes bij mensen van Turkse afkomst
Diabetes komt bijna drie maal zo vaak voor bij mensen van Turkse afkomst in vergelijking met de autochtone bevolking in België. Volgens de Universiteit Gent groeit dit cijfer nog altijd.

Universitair onderzoek: jij kan helpen

De onderzoekers van Gent starten nu een enquête om het probleem in kaart te brengen. Ken jij mensen van Turkse afkomst met diabetes type 2 en willen ze samen met een Turkstalige enquêteur een vragenlijst invullen? Laat hen iets weten via Bart Peeters van de Universiteit Gent op b.peeters@ugent.be

Meer achtergrondinformatie? Klik hier verder

 
Ondernemers gezocht

Sylvester Productions - de makers van Mijn Moeder, Mijn Vader en Zeven Dagen Jong- zoekt startende ondernemers voor kwaliteitsvolle reeks op VTM .  De reeks focust op ondernemers met een migratieachtergrond. Start u een zaak op tussen mei en september? Wil u zich een vijftiental dagen (verspreid over een jaar) laten volgen in fijne en in moeilijke momenten? Sylvester Productions staat garant voor ernstige televisie waarin getuigen in hun waarde worden gehouden.

Neem dan snel contact op met Kaat@sylvesterproductions.be

 
EÚn zoekt speelse gezinnen

Dit najaar pakt Eén uit met een nieuwe familiequiz waarin 2 gezinnen het tegen mekaar opnemen met als inzet 5 zelfgekozen droomprijzen. Drie spannende rondes én een halve finale zullen uitmaken welk gezin in de finale zijn droomlijst van prijzen kan verzilveren. De makers zoeken enthousiaste, sympathieke gezinnen die als team hun kennis een keertje in de strijd willen gooien. De enige voorwaarde is dat het gezin minimum 4 leden telt waarvan de jongste minstens 8 jaar is. Trek je ouders over de streep of overhaal je kinderen om samen deel te nemen aan een avond die je niet snel zal vergeten. Inschrijven kan via het invulformulier op www.een.be of stuur voor meer informatie een mailtje naar gezin@een.be.

 
Figuranten gezocht
Zonde Van De Zendtijd zoekt een aantal jonge figuranten voor een opname in het Gentse. Neem contact op met pieter-jan.melis@vrt.be.
 
Diversiteitsstages VRT
De VRT opent de selectieprocedure voor zes stageplaatsen voor ‘talent in diversiteit’. Via deze stages kunnen zes personen een half jaar lang media-ervaring opdoen bij de VRT. De omroep wil immers de diversiteit van de samenleving ook binnen haar eigen organisatie weerspiegelen. Een specifiek stagebeleid naar personen uit kansengroepen past hierin. Deze editie heeft de VRT vacatures voor programmamedewerkers en een journalistiek medewerker. Beslagen zijn in intercultureel communiceren is een pluspunt. De selectie start eind april en eindigt voor de zomervakantie. De zes gelukkigen gaan in het najaar aan de slag.
lees meer
 
Ella zoekt vrijwilligers voor project WINst FOR LIFE
Met het project WINst FOR LIFE trekt Ella vzw naar middelbare scholen om jongeren van de 1ste en 2de graad inzicht bij te brengen in de succesfactoren en knelpunten inzake studiekeuze. Op die manier kunnen leerlingen in een vroege fase van hun schoolloopbaan een bewuste keuze maken en kunnen we de verspilling van veel ‘allochtoon’ talent tegen gaan. Om dit project tot een goed einde te brengen zijn ze op zoek naar gemotiveerde studenten (van Vlaamse en/of Brusselse hoge scholen en universiteiten) van etnische minderheidsgroepen die bereid zijn om het huidige semester een opleiding (2 sessies) te volgen en minstens 6 workshops geven gedurende de maanden maart, april en mei. Studenten uit de lerarenopleiding worden extra aangemoedigd om deel te nemen aan het project.
lees meer
 
Figuranten gezocht voor nieuwe VRT-fictiereeks in Brussel
Voor een nieuwe fictiereeks voor Eén is het productiehuis Kanakna op zoek naar figuranten. Iedereen is welkom: jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijdscategorieën en van alle nationaliteiten. Of je nu Nederlands of Frans spreekt, speelt geen rol. In De vijfhoek staan de bewoners van een karakteristieke Brusselse wijk centraal. Aanvankelijk zijn ze druk bezig met hun eigen leven, maar wanneer een groot bouwproject het voorbestaan van de wijk in het gedrang brengt, slaan ze de handen in elkaar. De reeks wordt op locatie in Brussel opgenomen, van april tot en met juni en van juli tot en met september. Geïnteresseerd? Mail dan naar figuratie@kanakna.com of bel naar 02/464 18 11.
 
Nederlandstalige bezoekers gezocht voor 127bis
Tengevolgen het succes van de manifestatie voor 127bis (Zaventem) van 30 januari, heeft het gesloten centrum vele aanvragen voor bezoek ontvangen, waaronder een zeker aantal komende van personen die Nederlands spreken. Als u Nederlandstalig bent en u geïnteresseerd bent om uw steun te gaan geven aan een gedetineerde van het centrum 127bis - of iemand kent die dit misschien wel zou doen - aarzel niet om contact op te nemen met Maryvonne Maes via 0474 08 85 35 of marymaes@gmail.com.
 
Museum aan de Stroom zoekt getuigen voor audio-opname
Het nieuwe Museum aan de Stroom zal collectiestukken tonen uit het voormalige Scheepvaartmuseum, Etnografisch museum en Volkskundemuseum. Deze collecties worden samengebracht in een aantal thematische opstellingen. Een van die thema’s is "Leven en Dood". Op deze themaverdieping wordt in afgebakende ruimtes ingegaan op het omgaan met leven en dood in verschillende religies en levensbeschouwingen. Zo is er een deel over Afrika, Polynesië, Hindoeïsme, Jaïnisme, Boedhisme, Jodendom, Christendom en Islam. In de zitruimtes tussen deze tentoonstellingsonderdelen wil het museum een geluidsinstallatie creëren. Wilt u graag hieraan meewerken, kent u iemand die graag wil meewerken of heeft u nog vragen? Neem dan conctact op via ivandenbroeke.tempora@gmail.com of per telefoon op 0476 91 98 17.
 
Sportiv zoekt traditionele sporten van etnisch-culturele minderheden
Sportiv vzw is een organisatie die nauw samenwerkt met VlaS, Vlaamse Traditionele Sporten vzw. Sportiv is op zoek naar nog beoefende traditionele sporten van etnisch-culturele minderheden en wil samen met deze mensen en hun organisaties de sport promoten en de verenigingen ondersteunen. Kent u een verenigingen die een buitenlandse traditionele sport beoefent of bent u lid van een dergelijke vereniging, dan kan u contact opnemen via info@sportiv.be of 0478/55.37.31.
 
Seniorenambassadeurs vrijwilligerswerk

De Vlaamse provinciale steunpunten vrijwilligerswerk en Het Punt vzw (Brussel) zoeken binnen hun informatieve opdracht en in het kader van het Europees Jaar voor Vrijwilligerswerk 2011 vrijwillige kandidaten voor de opleiding 'Seniorenambassadeurs vrijwilligerswerk' voor het geven van diverse informatiesessies rond senioren en vrijwilligerswerk.

lees meer